Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας μας-Ποιες περιοχές βγαίνουν από το «κόκκινο»

Αυτή τη στιγμή, δώδεκα περιοχές της χώρας μας βρίσκονται σε πολύ αυξημένο συναγερμό. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη των δήμων Καλύμνου και Κορδελιού-Ευόσμου στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο», με το αυστηρό lockdown να ξεκινά από αύριο Σάββατο το πρωί και μέχρι την 1η Μαρτίου.

Την ίδια ώρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (εκτός από την Σκύρο), ο Δήμος Μυκόνου, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, ένα βήμα δηλαδή πριν από το «βαθύ κόκκινο» του αυστηρού lockdown, εντάσσονται πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Από το «κόκκινο» βγαίνουν ο δήμος Θήρας, ο δήμος Αγίου Νικολάου, η Ζάκυνθος, ο δήμος Σπάρτης και ο δήμος Εορδαίας.

xartis2