Για 5η ημέρα χωρίς ρεύμα 3.500 νοικοκυριά στην Αττική - Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Για πέμπτη ημέρα σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση 3.500 νοικοκυριά στην Αττική, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να συνεχίζουν βέβαια και  σήμερα την μάχη προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν και τα τελευταία σπίτια που με το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια», έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα στο χιόνι και τον παγετό που ακολούθησε με πολικό πραγματικά  ψύχος.

Από την Δευτέρα που άρχισαν τα προβλήματα υπήρξαν χιλιάδες κλήσεις στην πυροσβεστική και την ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος η οποία προήλθε είτε από πτώσεις δέντρων είτε από βλάβες εξαιτίας του καιρού, με αποτέλεσμα περίπου 250.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Μέχρι χθες το πρωί τα σπίτια χωρίς ρεύμα ανέρχονταν περίπου σε 10.000 , ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ τα ξημερώματα, έχουν απομείνει περίπου 3.500 νοικοκυριά που συνεχίζουν να είναι χωρίς ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι περιοχές όπου ακόμη υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ρεύμα, είναι στα βόρεια προάστια. Συγκεκριμένα είναι οι περιοχές: Εκάλη, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Δροσιά, Κάλαμος και Άνοιξη.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών. Να σημειωθεί ότι η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).»
Ποιες περιοχές παραμένουν στο «σκοτάδι»

Σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε χθες βράδυ ο ΣΚΑΪ, στον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τη Σταμάτα και την Άνοιξη 700 νοικοκυριά δεν έχουν ακόμα ηλεκτροδοτηθεί. Αντίστοιχα, στον Αυλώνα, τον Κάλαμο, τη Μαλακάσα, το Πολυδένδρι, τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία στο σκοτάδι παραμένουν 1.200 νοικοκυριά.

Επίσης, στο Μαρούσι, την Κηφισιά, την Αγία Παρασκευή, την Πεντέλη, τα Βριλήσσια, την Πεύκη και τη Φιλοθέη υπάρχουν περίπου 500 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην προσπάθεια αποκατάστασης των βλαβών συμμετέχουν και οι άνδρες της ΕΜΑΚ που επισκέπτονται γειτονιές που παραμένουν στο σκοτάδι, προσπαθώντας να απομακρύνουν τα δέντρα, ή τα βαριά κλαδιά, που έχουν κοπεί και έχουν πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.