Πάνω από 600.000 οι εμβολιασμοί: Κλιμάκια εμβολίαζαν σε φυλακές ως τις 03:00 για να μην χαθεί καμία δόση

Στο 5,71, το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη όριο, αυτό των 600.000 εμβολιασμών, ξεπέρασε η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο Μάριος Θεμιστοκλέους,  με το ποσοστό κάλυψης να φτάνει πλέον στο 5.71%.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χθες παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τις 12 το μεσημέρι, έγιναν τουλάχιστον 25.127 εμβολιασμοί, με την προσέλευση να ξεπερνάει το 89%.

Όσο για εκείνους που έχασαν χθες και προχθές το ραντεβού τους στην Αττική λόγω της αναβολής που επέφερε η κακοκαιρία, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη μεριμνήσει ώστε να επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού των πολιτών.

Αποτέλεσμα εικόνας για εμβολιασμοί, επαναπρογραμματισμός ραντεβού, δόσεις εμβολίων,

Με SMS η ενημέρωση του επαναπρογραμματισμού των ραντεβού

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χθες πως ήδη έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να γίνουν τα εμβόλια των πολιτών που έχασαν το ραντεβού τους λόγω της κακοκαιρίας.

«Αντιδράσαμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό. Αναβάλαμε εμβολιασμούς και ραντεβού λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Για όλα αυτά τα ραντεβού που αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν είτε πρώτη είτε δεύτερη δόση, υπάρχει μέριμνα για τον επαναπρογραμματισμό. Θα λάβουν οι πολίτες μήνυμα στο κινητό τους για τη νέα ημέρα και ώρα του ραντεβού τους».

Αποτέλεσμα εικόνας για εμβολιασμοί, επαναπρογραμματισμός ραντεβού, δόσεις εμβολίων,

Όσον αφορά στα εμβόλια που κινδύνεψαν να χαθούν, ο κ Κικίλιας επισήμανε:

Υπήρξε τεράστιος κίνδυνος απώλειας εμβολίων της Pfizer, που έχουν και μια ιδιαιτερότητα ως προς την θερμοκρασία που διατηρούνται. Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να γίνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε μια δόση.

Έτσι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με την συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων που ήταν διαθέσιμες χθες.

Εμβολιάστηκαν αρχικά, όσοι κατάφεραν να παραστούν στα κέντρα.

Οργανώσαμε κατόπιν επιχείρηση 24 ωρών ώστε να εμβολιάσουμε τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο φυλακών και στην Αμυγδαλέζα. Μέχρι τις 03:00 εμβολίαζαν, ώστε να μην χαθεί ούτε μια δόση».

Αποτέλεσμα εικόνας για εμβολιασμοί, επαναπρογραμματισμός ραντεβού, δόσεις εμβολίων,

Ο σχεδιασμός για τα εμβόλια που δεν έγιναν

Στη συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε τις λεπτομέρειες για το πώς και πότε θα ενημερωθούν οι πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους.

«Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες μέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα, ημερομηνία και εμβολιαστικό κέντρο που είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε και προχώρησε σε λεπτομέρειες, τονίζοντας πως οι ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75 και άνω, θα κάνουν τα εμβόλιά τους την επόμενη εβδομάδα.

«Για την ηλικιακή ομάδα 60- 64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που ήταν το αρχικό ραντεβού. Οι πολίτες αυτοί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν από το νέο τους ραντεβού. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που έχει ραντεβού την Τετάρτη, θα λάβει μήνυμα στο κινητό του την Κυριακή.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους πολίτες οι οποίοι είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό της HELEXPO στο Μαρούσι. Αυτά τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή και πάλι με την ίδια διαδικασία, δηλαδή, θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού.

Η τρίτη ομάδα η οποία αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες από 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως πχ υγειονομικοί κλπ, έχει υπάρξει μέριμνα, έτσι ώστε όλα αυτά τα ραντεβού, οι εμβολιασμοί οι οποίοι δεν έγιναν, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό για την ακριβή ώρα και εμβολιαστικό κέντρο που θα είναι το ραντεβού τους. Η διαφορά της ομάδας αυτής από τις προηγούμενες δύο είναι ότι η πλειονότητα αυτών των ραντεβού αφορά δεύτερες δόσεις και έγινε μεγάλη προσπάθεια. Λειτουργούμε Κυριακή που συνήθως δεν πραγματοποιούμε εμβολιασμούς, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη απόκλιση από την ημερομηνία που έγινε ο πρώτος εμβολιασμός», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.