Μόλις 36 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική - Οι 11 περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Εξακολουθεί και αυξάνεται, η πίεση στα νοσοκομεία εξαιτίας των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, ενώ ανεβαίνει δυστυχώς και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε σημαντική άνοδος των πολιτών που μπήκαν σε ΜΕΘ, καθώς αυξήθηκαν σε 313, με την Αττική να μην διαθέτει αρκετές διαθέσιμες κλίνες πλέον.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ στην χώρα, οι 449 είναι κενές αυτή τη στιγμή, με την Αττική να έχει διαθέσιμες μόλις 36 κενές κλίνες για ασθενείς με COVID-19.

Οι 11 περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων

Την ίδια στιγμή, μπορεί τα κρούσματα να έπεσαν σε τριψήφιο νούμερο χθες (755), ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει την κανονική εικόνα αφού έγιναν λιγότερα από 25.000 τεστ εν μέσω της κακοκαιρίας. Αυτό όμως στο οποίο στάθηκε ο υπουργός, είναι πως τα στοιχεία δείχνουν αυτήν την στιγμή ανησυχητικές τάσεις με έξαρση κρουσμάτων σε 11 συνολικά περιοχές στην Ελλάδα.

Ο υπουργός, απαρίθμησε τις εν λόγω περιοχές που εμπνέουν ανησυχία και είναι οι:

Αχαΐα
Αργολίδα
Κορινθία
Ηλεία
Εύβοια
Βοιωτία
Χαλκιδική
Ρέθυμνο
Ηράκλειο
Κεφαλλονιά
Θάσος
Κάρπαθος

Την ίδια ώρα, η Αττική παραμένει στο «κόκκινο», ενώ Ιωάννινα και Κάλυμνος φέρονται να δίνουν επίσης πολλά διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού, επομένως δεν πρέπει να αποκλείεται η επιβολή ενός νέου σκληρού lockdown και σε αυτές τις περιοχές.