Παραμένουν χωρίς ρεύμα 40.000 σπίτια στην Αττική - Μάχη για λύση έως το βράδυ

Πυρετωδώς προχωρούν οι εργασίες για την επιδιόρθωση των προβλημάτων και αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση σπιτιών στην Αττική που έμειναν χωρίς ρεύμα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τον ΔΕΔΔΗΕ να ανακοινώνει πως έχει ήδη αποκατασταθεί η βλάβη σε 30.000 σπίτια.

Ωστόσο ακόμα παραμένουν πολλά προβλήματα, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς είναι 40.000 ακόμα τα σπίτια στην Αττική, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι, αδυνατώντας να ζεσταθούν και να λειτουργήσουν κανονικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι βλαβεσ

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους και αυτή την ώρα, μεσημέρι της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης.

Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 πελάτες σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των πελατών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ανήλθε σε 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 πελάτες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβες σε 100.000 ρολόγια – Στην Αττική τα 70.000

Ο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με των αριθμών των ρολογιών που παρουσίασαν βλάβη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα από χθες χιλιάδες νοικοκυριά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Χαρδαλιάς, Τάσος Μάνου, ΔΕΔΔΗΕ, Σύσκεψη, ηλεκτροδότηση, βλάβες, σπίτια, Αττική

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση προκύπτουν τα εξής:

Στις 24.00 τα μεσάνυχτα στις 15 προς 16 Φεβρουαρίου, 30.000 ρολόγια είχαν βλάβες, ενώ αντίστοιχα τα μεσάνυχτα στις 16 προς 17 Φεβρουαρίου, 70.000 ρολόγια είχαν βλάβη. Οι βλάβες (100.000 συνολικά) αφορούσαν κυρίως στη Βόρεια Αττική και σημαντικό μέρος αυτών έχει αποκατασταθεί.

Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Χαρδαλιάς, Τάσος Μάνου, ΔΕΔΔΗΕ, Σύσκεψη, ηλεκτροδότηση, βλάβες, σπίτια, Αττική

Τεχνική σύσκεψη στις 17:00 υπό τον Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε όλα τα νοικοκυριά στην Αττική

Νέα τεχνική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στον “Όλυμπο”, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος , όπου θα μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Όλυμπος έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική.

Στο επίκεντρο της νέας τεχνικής σύσκεψης θα βρεθεί η αποτίμηση της πορείας των εργασιών και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Χαρδαλιάς, Τάσος Μάνου, ΔΕΔΔΗΕ, Σύσκεψη, ηλεκτροδότηση, βλάβες, σπίτια, Αττική

Αγώνας δρόμος να ηλεκτροδοτηθούν όλα τα σπίτι με βλάβες, έως το βράδυ

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνου δήλωσε: «Ο ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κατάσταση η οποία δεν έχει επαναληφθεί εδώ και δεκαετίες.

Ουσιαστικά τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, βόρεια προάστια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπάνω από 600 συνεργεία και 1.500 εργαζόμενοι πανελλαδικά εργαζόντουσαν στην αποκατάσταση των βλαβών. Στα βόρεια προάστια ειδικότερα σε 24ωρη βάση έχουμε παραπάνω από 400 άτομα και ουσιαστικά αυτά ενισχύονται με επιπλέον μονάδες εκτός Αθηνών, πλέον των 50-60 ατόμων, και ήδη έχουν αφιχθεί από χθες στο βράδυ και εργάζονται στο πεδίο με συναδέλφους.

Σε αυτό το διήμερο είχαμε περίπου 84 με 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας μέσης τάσης όπου οι 42-43 έχουν αποκατασταθεί. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών μέχρι το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί ώστε στη συνέχεια να δουλεύουν τα συνεργεία μας στις κατά τόπους παροχές και συνδέσεις.

Θα δώσουμε έμφαση στα νοικοκυριά που είναι πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, άρα ξεκινάμε κατά προτεραιότητα από Διόνυσο, Άνοιξη και Άγιο Στέφανο. Ήδη σιγά σιγά ηλεκτροδοτούνται κομμάτια αυτών των περιοχών. Όταν είναι 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο σημαίνει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει, πέφτει πάνω στο δίκτυο και κάνει ζημιά, όσο γρήγορα και να προσπαθείς να αποκαθιστάς τις βλάβες, ο αριθμός και η συχνότητα είναι τεράστιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνου.