Μετά το χιόνι ο παγετός: Ποιοι δρόμοι ενέχουν προβλήματα - Ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Ισχυρό παγετό αφήνει πίσω της, η κακοκαιρία «Μήδεια» μετά τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Ο ισχυρός παγετός αναμένεται να επικρατήσει σε μεγάλο μέρος της χώρας,  σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Σημαντικά και εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο – Ανοίγει τμηματικά η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και χθες στο οδικό δίκτυο της Αττικής καθώς τα πάντα ήταν καλυμμένα από χιόνι. Κλειστή έμεινε και η Αθηνών -Λαμίας για άλλο ένα 24ωρο από την γέφυρα Καλυφτάκη ως τη Λαμία ωστόσο από τις 7 το πρωί σήμερα, η τροχαία ανακοίνωσε πως ανοίγει και πάλι. Μέχρι τη νύχτα κλειστοί ήταν οι εξής δρόμοι:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφερειακή Οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λεωφόρος Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης). Επαρχιακή Οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επαρχιακής Οδού Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα της 15-01-2021 για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της οδού Νάσου (λίγο πριν την Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) από το ύψος της Προτομής Μιχάλη Κρητικόπουλου έως το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, στην περιοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως από Γήπεδο Καισαριανής μέχρι την Περιφερειακή Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για παγετός, χιόνι, καιρός, Μήδεια, οδικό δίκτυο, εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, δικαστήρια, εμβολιασμοί

Στις 12 ξεκινούν ξανά, μετά την χθεσινή αναβολή τους, οι εμβολιασμοί

Λόγω των καιρικών συνθηκών, χθες ακυρώθηκαν όλοι οι εμβολιασμοί στην Αττική. Για σήμερα, λόγω παγετού, οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν με καθυστέρηση, καθώς τα εμβολιαστικά κέντρα θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη 1702/2021.

Τα ραντεβού που είχαν κλείσει για το διάστημα 8πμ-12μ.μ. θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα και οι πολίτες στους οποίους αυτά αφορούν θα ειδοποιηθούν, προκειμένου να γίνουν όλοι οι εμβολιασμοί, που δεν πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.

Σημειώνεται πως τα ραντεβού των πολιτών που ήταν προγραμματισμένα και  θα πραγματοποιούνταν από τις 8 πμ έως τις 12 σήμερα, επίσης θα επαναπρογραμματιστούν.

Κλειστά τα δικαστήρια

Όπως έγινε γνωστό χθες Τρίτη, ημέρα της κύριας έξαρσης της κακοκαιρίας και λόγω αυτής τα δικαστήρια στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Από την αναστολή εξαιρούνται τα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.