Διενέργεια 25.000 εμβολιασμών σήμερα στη χώρα μας παρά την κακοκαιρία «Μήδεια»

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκάλεσε σήμερα η κακοκαιρία «Μήδεια» στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, οι πολίτες μετέβησαν κανονικά στα κέντρα εμβολιασμού για το προγραμματισμένο τους ραντεβού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25.000 εμβολιασμοί, που αποτελεί και ρεκόρ, από τους 30.000 που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, η ημέρα λόγω των καιρικών συνθηκών είχε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο το 90% προσήλθε κανονικά στο ραντεβού του.

Ειδικότερα, στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, σε Μαρούσι και Θεσσαλονίκη, διενεργήθηκαν 1.400 και 600 εμβολιασμοί, αντίστοιχα, και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού στις ηλικίες 75-79.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας ήταν ελάχιστα και αυτά αφορούσαν το Καπανδρίτι και το Ολυμπιακό Χωριό, όπου υπήρξε πρόβλημα με την πρόσβαση τον εργαζομένων. Ζήτημα υπήρξε και στα εμβολιαστικά κέντρα Ικαρίας και Κεφαλονιάς.

Οι πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους θα μπορούν να το προγραμματίσουν εκ νέου. Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 550.000 εμβολιασμοί.