Σκληρό Lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο & Εύβοια - Αυστηροποίηση μέτρων για τη Θεσσαλονίκη

Σε ποια εισήγηση καταλήγει η Επιτροπή Επιστημόνων, για τις 4 πιο επιβαρυμένες περιοχές.

Σε σκληρό lockdown αναμένεται να μπουν οι επιβαρυμένες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την εισήγηση που πρόκειται να καταθέσει στον πρωθυπουργό  η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει από το πρωί, αποφασίζοντας για lockdown και πιο σκληρά μέτρα σε τέσσερις ιδιαίτερα επιβαρυμένες αυτή τη στιγμή, επιδημιολογικά περιοχές.

Πρόκειται για την Αχαΐα, την Εύβοια, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της Επιτροπής Επιστημόνων, μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στις τέσσερις περιοχές (Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη) που έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Lockdown , Αχαΐα, Εύβοια εισήγηση, Επιτροπή Επιστημόνων, Αυστηροποίηση μέτρων, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Αχαΐα και την Εύβοια (περιοχές με βαθύ κόκκινο χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας) τα δεδομένα είναι τέτοια που οι λοιμωξιολόγοι κλίνουν προς το να εισηγηθούν σκληρό lockdown, αλά Αττική.

Να σημειωθεί ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, αλλά κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Lockdown , Αχαΐα, Εύβοια εισήγηση, Επιτροπή Επιστημόνων, Αυστηροποίηση μέτρων, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη
Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, που σημαίνει -καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα- ότι όσοι χρειαστούν εισαγωγή θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, τα οποία ήδη είναι επιβαρυμένα στα όριά τους.

Σε ό,τι αφορά τις δύο άλλες περιοχές, το Ρέθυμνο απασχολεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, καθώς διίστανται οι απόψεις για το εάν πρέπει να τεθεί σε σκληρό lockdown, ή εάν ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή ο όμορφη πόλη της Κρήτης, αλλά και ολόκληρος ο νομός Ρεθύμνης, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιβολή αυστηρότερων μέτρων, χωρίς ένα καθολικό lockdown.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρεθυμνο θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται επίσης στο κόκκινο χρώμα  επιδημιολογικά, οι ειδικοί κρίνου πως δεν είναι σε κατάσταση που θα οδηγούσε στην επιβολή lockdown. Επομένως οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν σε σκληρότερα μέτρα για την συμπρωτεύουσα καθώς εισηγούνται να τεθεί πλέον σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα οριστικά μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του, στις τέσσερις αυτές περιοχές με την έκρηξη κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, αναμένονται με ενδιαφέρον στις 18:00 σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.