Ο νέος χάρτης κορωνοϊού του ECDC για την Ευρώπη: Στα «κόκκινα» πλέον και η Αττική

Η μόνη περιοχή στη χώρα μας που εισέρχεται πλέον στο «κόκκινο» είναι η Αττική, σύμφωνα με το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων που δημοσίευσε τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ. 

Ο συγκεκριμένος χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα πάντως με αυτόν, η Ελλάδα είναι μία από τρεις ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχή με «πράσινο» χρώμα, και συγκεκριμένα την Ήπειρο, και η μοναδική χώρα της Νότιας Ευρώπης. Οι άλλες χώρες είναι η Νορβηγία και η Ισλανδία.

Αναφορικά με το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Σε σχέση με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, η Ήπειρος χρωματίζεται «κίτρινη», ενώ στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια κυριαρχεί το «πορτοκαλί».