Αιωνόβιες ελιές στους δρόμους της Αθήνας

Τριάντα αιωνόβιες ελιές έχει μεταφυτεύσει μέχρι σήμερα ο δήμος Αθηναίων σε επιλεγμένα σημεία της πρωτεύουσας. Στόχος του δήμου, είναι να μεταφυτευτούν περίπου 90 μεγάλες ελιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα.

Την μεταφύτευση ανέλαβαν συνεργεία της διεύθυνσης του τομέα Πρασίνου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα που συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ και το πράσινο ταμείο. «Αφορά ελιές που προέρχονται από απαλλοτριώσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, που κατόπιν συμφωνίας δήμου και ΕΡΓΟΣΕ, μεταφέρονται στην πόλη», όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας μεταφυτεύτηκε σε δρόμο του κέντρου της Αθήνας αιωνόβια ελιά, ηλικίας 600 ετών, που μεταφέρθηκε από τις Καμάρες του Αιγίου. «Το αιωνόβιο δέντρο τοποθετήθηκε επί της οδού Ακαδημίας, πίσω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων», όπως δήλωσε ο κ.Κολλάτος.

Συνολικά έχουν μεταφυτευτεί μέχρι σήμερα 30 αιωνόβιες ελιές και στόχος είναι να φτάσουν τις 90 και στα επτά διαμερίσματα της Αθήνας. «Συγκεκριμένα, στον δήμο Αθηναίων έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα 18 αιωνόβιες ελιές στην Ιερά Οδό, αντίστοιχα στην Ακαδημία Πλάτωνος και μόλις χθες μια στην οδό Ακαδημίας», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Πρόκειται για μια δράση που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και η οποία έχει στόχο τη διαχείριση του φυτικού κεφαλαίου των ελαιόδεντρων και τη διάσωσή τους μέσω της μεταφοράς και μεταφύτευσης σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου και ιδιώτες.