Έρχονται νέα lockdown: Στα «προσεχώς» Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Ρέθυμνο

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις.

Η βεβαρημένη επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα, αλλά και η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ είναι πλέον πολύ πιθανόν να οδηγήσουν και άλλες περιφέρειες σε καθολικό περιορισμό, με το lockdown, να είναι ήδη στα προσεχώς για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, Αχαΐα, Ρέθυμνο αλλά και Θεσσαλονίκη βρίσκονται και αυτές σε κατάσταση συναγερμού. Συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown.

Στα προσεχώς του ολικού lockdown Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη προσωπική εικόνα της κατάστασης θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην πόλη για να επισκεφθεί νοσοκομεία αλλά και να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ακόμη πιο ανησυχητική μοιάζει η εικόνα στην Πάτρα, η οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράφει τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού (τα στοιχεία αφορούν όλη την περιφέρεια Αχαΐας). Την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη, στην πόλη ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογιζόταν σε 196, ενώ σήμερα αγγίζει τα 500.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάτρα lockdown

Χαρακτηριστικό, πάντως του συναγερμού που έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση για άμεση λήψη μέτρων.

‘Έκρηξη κρουσμάτων στο Ρέθυμνο – Προς lockdown και η ενδοχώρα

Σε νέα σκληρότερα μέτρα φαίνεται ότι οδεύει ολόκληρος ο νομός του Ρεθύμνου, μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις.
Τα κρούσματα των τελευταίων ωρών που σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές, με τους λοιμωξιολόγους να φέρονται να εισηγούνται lockdown σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρεθυμνο
Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε επίσης νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06. Πολλά ήταν για ακόμα μια ημέρα τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέες μολύνσεις με τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία να προέρχονται από την αναλογία που παραμένει χαμηλά στο 9,1.

Επίσης, αυξημένες είναι και οι νοσηλείες στο, ούτως ή άλλως περιορισμένων δυνατοτήτων, Νοσοκομείο της πόλης, καθώς μέχρι την Τετάρτη, 11 ασθενείς νοσηλεύονταν στην κλινική covid.

Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τα κρούσματα που προέκυψαν από τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανώγεια, Λιβάδια και Ρέθυμνο (όπου εντοπίστηκαν συνολικά 18 κρούσματα), οδηγούν στην σοβαρή πιθανότητα να περάσει ολόκληρος ο νομός σε lockdown.

Και, η Εύβοια είναι μια περιφέρεια όπου οι επιδημιολογικοί δείκτες έχουν πάρει την ανιούσα. Το νησί κατέγραφε 271 ενεργά κρούσματα πριν από δέκα ημέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία ως και χθες, Τρίτη, αυτά ανήλθαν σε 472. Αυξημένη είναι η ανησυχία και για το Ρέθυμνο όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι ειδικοί μελετούν διαρκώς τα νέα στοιχεία και με βάση αυτά θα ληφθούν και οι αποφάσεις.Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι πως οι σχετικές ανακοινώσεις για το αν και ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν lockdown τύπου Αττικής θα γίνουν στην ενημέρωση της Παρασκευής.