Επιβολή σκληρού lockdown στην Αχαΐα εισηγείται η επιτροπή των ειδικών-Ανησυχίες και για τη Θεσσαλονίκη

Να μπει σε καθεστώς σκληρού lockdown ολόκληρη η Αχαΐα και όχι μόνον η Πάτρα, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, την ίδια στιγμή Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ρέθυμνο δημιουργούν προβληματισμό στους ειδικούς, οι οποίοι ζήτησαν δύο μέρες ακόμα προθεσμία, πριν λάβουν τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Αχαΐα κατέγραψε 112 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα στη χώρα μετά την Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη ακολούθησε με 101 κρούσματα και το Ρέθυμνο με 42 κρούσματα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι σχετικές ανακοινώσεις για το αν και ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν lockdown τύπου Αττικής θα γίνουν στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Ανησυχίες και για τη Θεσσαλονίκη

Επισημαίνεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής, Αχιλλέας Γκίκας, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την ανησυχία του για τη Θεσσαλονίκη.

«Βλέπουμε μια σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, σε κάποιες περιοχές πιο ταχεία. Την Παρασκευή θα μιλήσουμε πάλι για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και οι τραυματικές εμπειρίες που μας οδηγούν. Αυτό να το συγχωρήσουμε στους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις για πιο γρήγορες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.