Με ραντεβού τα λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου - Βόλτα με κωδικό 6 αλλά μόνο στην περιοχή μας

Ανοικτά τα ανθοπωλεία στην Αττική αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ανοιχτά θα είναι τα ανθοπωλεία στην Αττική, μόνο για αυτό το πρώτο του νέου ολικού lockdown  Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου και θα λειτουργήσουν μόνο με ραντεβού, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι λαϊκές αγορές τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, μόνο το προσεχές Σαββατοκύριακο (13 και 14 Φεβρουαρίου) τα ανθοπωλεία θα μπορούν να λειτουργήσουν με ωράριο 09:00 με 05:00 και με ραντεβού προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους», σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των ανθοπωλείων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ήταν κάτι που είχαν ζητήσει οι ανθοπώλες για μία μέρα καθοριστική για τον τζίρο τους, τονίζοντας πως είχαν ήδη προπαραγγείλει και προπληρώσει τις παραγγελίες τους, όσο η αγορά ήταν ανοιχτή.

Άσκηση και βόλτα με τον κωδικό 6, αλλά μόνο στην περιοχή μας

Μόνο στον δήμο κατοικίας μας θα επιτρέπεται από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου η μετακίνηση για άθληση και για βόλτα κατοικιδίων στην Αττική, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πλέον με τον κωδικό 6 στο 13033 δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άθληση σε άλλο δήμο, μακριά από τον τόπο κατοικίας. Χωρίς τη χρήση οχήματος και εντός των ορίων του δήμου μας, μας καλύπτει ο εν λόγω κωδικός για σωματική άσκηση και βόλτα με το κατοικίδιό μας.

Οι ανακοινώσεις

Οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των νέων μέτρων αναμένονται σήμερα στις 12:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του προς του πολίτες ανακοίνωσε ολικό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.