«Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ στην Αττική-Στο 72% η κάλυψη

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τη συμφόρηση στις ΜΕΘ της Αττικής, λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για την αποτελεσματικότερη αναχαίτιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, από τις 230 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η Αττική, οι 166 είναι αυτή τη στιγμή κατειλημμένες, που σημαίνει κάλυψη της τάξεων του 72%. Μέσα σε δυο 24ωρα ενδέχεται αυτές οι κλίνες να γεμίσουν.

Όπως ανέφερε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, στο Mega, «προς το παρόν αρκεί βάσει των δεδομένων που έχουμε στα χέρια μας. Οι παράμετροι που αξιολογήθηκαν σήμερα, ήταν η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Έχουμε και το ιστορικό της Θεσσαλονίκης».

«Τα λάβαμε εγκαίρως αν και θα μπορούσαμε να περιμένουμε 2-3 μέρες. Αυτή την στιγμή ελέγχουμε την κατάσταση. Έχουμε ένα μέλλον 2-3 μήνες μέχρι να προχωρήσουν τα εμβόλια. Για μια σχετική ανοσία ως το τέλος Ιουνιου στο 60%», επεσήμανε σχετικά με το αν ελήφθησαν έγκαιρα τα νέα μέτρα.

«Ποτέ δεν τηρήσαμε τα μέτρα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι, τα ΜΜΜ γεμάτα, και γι αυτό φτάνουμε κάθε φορά στο σημείο που φτάσαμε», προσέθεσε. «Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Στις επόμενες εφημερίες θα υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ. Το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών ήταν 208 – 136», τόνισε η κ.Παγώνη περιγράφοντας τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την Αττική.