Μετρό: Νωρίτερα θα κλείσει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» - Ανοιχτό το «Σύνταγμα»

Νωρίτερα απ’ τις 16:00 θα κλείσει τελικά σήμερα ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», σύμφωνα με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

Επίσης, ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει ανοικτός.

Συγκεκριμένα, στο Σύνταγμα θα κλείσουν στις 16:00 οι είσοδοι Αμαλίας και Μεγάλης Βρετανίας, ενώ θα παραμείνει ανοικτή η κεντρική είσοδος επί της πλατείας.

Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Υπενθυμίζεται πως στις 17:00 είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τρικάκια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο
Tρικάκια πέταξε νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο κτήριο όπου στεγάζεται το Πρακτορείο, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο κρατώντας ένα αναμμένο καπνογόνο, κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι, παρέμειναν λίγα λεπτά και αποχώρησαν πρoτού φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με το συμβάν αναφέρεται πως «Σήμερα 9/2/2021 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτηση πανό, συνθήματα και τρικάκια ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, οποίος διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας. Οι κρατικοί μηχανισμοί, υπεύθυνοι για το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η υγεία του Δ. Κουφοντίνα, συνεχίζουν να προλειαίνουν το έδαφος για την φυσική εξόντωσή του, ενώ παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές μεθοδεύουν την αναγκαστική του σίτιση, η οποία αποτελεί βασανιστήριο».