Δεν μπαίνει «κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις

Δεν πρόκειται να μπει «κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις, δήλωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Με αυτή τη δήλωση του, στον Real Fm 107,1 ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε τέλος στα σχετικά σενάρια για περιορισμό των μετακινήσεων για τους κωδικούς 2 και 6, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να ενεργοποιήσει ο καθένας τον… προσωπικό του κόφτη για να έχουμε ανάσχεση του τρίτου κύματος της πανδημίας, που βρίσκεται προ των πυλών της ελληνικής πραγματικότητας.

Επίσης, όπως αναφέρει το  GRTimes, ο κ. Σταμπουλίδης μίλησε και για τους ελέγχους που γίνονται σε όλη τη χώρα, ενώ έκανε λόγο για χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, όπως δείχνουν και οι χιλιάδες κυρώσεις που επιβάλλονται καθημερινά σε ατομικό επίπεδο, καθώς αρκετοί πολίτες δεν στέλνουν καν SMS στο 13033.

Όπως είπε χαρακτηριστικά χτες καταγράφηκαν 5.563 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις χωρίς αποστολή SMS και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 1,66 εκατoμμυρίων ευρώ.

«Έχουμε κερδίσει τα προηγούμενα δύο κύματα, πρέπει να κερδίσουμε και το τρίτο. Υπάρχει, όμως, ανάγκη τις επόμενες εβδομάδες να αυτοπεριοριστούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των super market για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι είναι υπό εξέταση το δίκαιο, όπως είπε, αίτημα των ανθοπωλών να λειτουργήσουν κανονικά μόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφού υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα τη μέρα αυτή για τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ οι επαγγελματίες, από όλα σχεδόν τα ανθοπωλεία της επικράτειας, έχουν ήδη παραγγείλει, αλλά και προπληρώσει τα προϊόντα για την ερχόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.