Το σημείωμα υποστήριξης της Κάτιας Δανδουλάκη για τα θύματα παρενόχλησης: «Είναι ήρωες»

Μέσω ενός ιδιόχειρου σημειώματος επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια η Κάτια Δανδουλάκη σε σχέση με τις καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και σωματική βία, που τις τελευταίες μέρες έχουν φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο του θεάτρου.

Η ίδια εξέφρασε τις θέσεις της επί του εξαιρετικά σοβαρού αυτού θέματος σε δήλωσή της στην Καθημερινή, που δημοσιεύτηκε πριν δύο ημέρες.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλάνε μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και την συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μίας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή», ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη.

Σήμερα η εκπομπή «Το Πρωινό» παρουσίασε και το σχετικό σημείωμα της Κάτιας Δανδουλάκη με το παραπάνω μήνυμα.

Απομάκρυνση γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη μετά από περιστατικό παρενόχλησης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί αναστάτωση στο χώρο του θεάτρου, μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για ψυχολογική αλλά και σεξουαλική βία.

Τελευταία εξέλιξη σε όλη αυτή την ιστορία,  η καταγγελία που έκαναν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη εναντίον πασίγνωστου πρωταγωνιστή.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 2019 η Κάτια Δανδουλάκη είχε απομακρύνει τον συγκεκριμένο  ηθοποιό και σκηνοθέτη από παράστασή της, επειδή εκείνος είχε παρενοχλήσει τη Λένα Δροσάκη. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Λιάγκας είπε ότι απομάκρυνση ήταν στην παράσταση το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» το 2018 και η Κάτια Δανδουλάκη έψαξε να βρει άλλον σκηνοθέτη, κάτι που αναφέρεται και στο επίσημο έγγραφο της καταγγελίας στον ΣΕΗ, που κατέθεσαν οι τρεις ηθοποιοί.