Οι παραλλαγές του κορωνοϊού παρουσιάζουν υψηλότερη μεταδοτικότητα προειδοποιούν οι ειδικοί στην Ιταλία

Τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία καταγράφηκαν 14.218 κρούσματα και 377 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 270. 507 διαγνωστικά τεστ, το 5,2% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες τα κρούσματα ήταν 13.659, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 422.

Σε σχέση με χθες, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 9 λιγότεροι ασθενείς με κορονοϊό και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 168 λιγότεροι.

Αναφορικά με τις περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (2.504) και ακολουθούν η Καμπανία (1.665) με πρωτεύουσα την Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (1.364) με κύρια πόλη την Μπολόνια.

«Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική, αλλά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έως τώρα οδήγησαν στην σταθεροποίηση των κρουσμάτων», δήλωσε ο Τζάνι Ρέτσα, διευθυντής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών, διότι οι παραλλαγές του ιού παρουσιάζουν υψηλότερη μεταδοτικότητα.