Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας μας από Δευτέρα-Σε ποιες περιοχές επιστρέφει η τηλεκπαίδευση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τα νέα μέτρα, ανακοίνωσε ότι ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι στα λύκεια σε όλη τη χώρα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση.

Επισημαίνεται ότι στις κόκκινες περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων,Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου,Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών τα σχολεία θα λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Πού επιστρέφει η τηλεκπαίδευση

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.