Επιστρέφει στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη -Στο «τραπέζι» η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 και στην Αθήνα τα Σαββατοκύριακα

Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους προσαρμογής των μέτρων στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την αύξηση του μέσου ημερήσιου όρου κρουσμάτων, μετά και την καθιερωμένη σύσκεψη των επιδημιολόγων το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι ειδικοί φαίνεται να εκφράζουν τη θέση ότι είναι αρκετά τα μέτρα που εφαρμόζονται, αρκεί να τηρηθούν από όλους και να υπάρχει έλεγχος. Την ίδια ώρα όμως οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων αυξάνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Το νέο δεδομένο που προκύπτει αφορά τη Θεσσαλονίκη, η οποία επιστρέφει στο «κόκκινο», καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπαχθεί στη λίστα των μέτρων που αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Η δεύτερη σκέψη που βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης αφορά την Αττική και συγκεκριμένα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Επισημαίνεται ότι η πρωτεύουσα αποτελεί μοναδική εξαίρεση στον κανόνα των «κόκκινων περιοχών», καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 6 το απόγευμα.

Οι σκέψεις των αρμοδίων αφορoύν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακα, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.