Προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο - Δεν πέφτει ο 4ψήφιος σε κρούσματα

'Έρχονται νέα μέτρα για το Σαββατοκύριακο. Δεν γίνεται να αγνοηθεί το χιλιάρι των κρουσμάτων καθημερινά.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ξεπερνά πλέον καθημερινά τα 1.000, με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους της Επιτροπής Επιστημόνων, να ανησυχούν ιδιαίτερα και τα νέα μέτρα ή τις  νέες παρεμβάσεις στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας να πλησιάζουν αναπόφευκτα όλο και πιο κοντά.

Ενδεχομένως δε, να τεθούν σε ισχύ ακόμα και από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουαρίου 2021.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί σαφέστατα η βεβαρημένη επιδημιολογικά κατάσταση στην Αττική, καθώς συνεχίζει να είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό κρουσμάτων και η διασπορά του κορωνοϊού να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε τι αριθμό θα κυμανθούν τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ξεπεράσουν ξανά για τρίτη συνεχή ημέρα τα 1.000.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήδη έχουν ξεκινήσει επομένως, να επεξεργάζονται παρεμβάσεις, καθώς οι εισηγήσεις για αυστηροποίηση μέτρων. από τους ειδικούς πληθαίνουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για lockdown αθηνα

Προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, υπάρχουν πολύ σοβαρές σκέψεις ώστε να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική τουλάχιστον για το Σαββατοκύριακο και να εφαρμοστεί το μέτρο από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί, με ισχύ ήδη από μεθαύριο Σάββατο.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως είναι εφικτό να εφαρμοστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού τα σχολεία είναι κλειστά, άρα δεν θα υπάρχει κινητικότητα ούτε παιδιών, ούτε γονέων.

Παράλληλα η πλειονότητα των πολιτών δεν εργάζεται το Σαββατοκύριακο, άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μειωθεί περαιτέρω η κινητικότητα, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός στα ΜΜΜ και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μάλιστα, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχει καλοκαιρία και θεωρείται βέβαιο πως οι περισσότεροι πολίτες θα θελήσουν να μετακινηθούν για βόλτα, κάτι που ενέχει επικινδυνότητα, καθώς μπορεί να προκαλέσει συνωστισμό σε αρκετές περιοχές και επομένως πρέπει να ελεγχθεί.

Προφανώς, αν αποφασιστεί το συγκεκριμένο μέτρο, και τα καταστήματα θα κλείσουν το Σάββατο στις 17:00, ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις, ενώ παραμένει στο τραπέζι η σκέψη να επιστρέψει το λιανεμπόριο αποκλειστικά στη μέθοδο λειτουργίας click away.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δικαίωμα μετακίνησης, πάντα με υποχρεωτική αποστολή SMS προς το 13033 και κωδικό 1, έχουν πολίτες που πρέπει να μεταβούν σε γιατρό ή με βεβαίωση εργασίας για όσους πρέπει να μεταβούν στη δουλειά τους. Ο κωδικός 6 θα ισχύει για σύντομη βόλτα κατοικίδιου, αλλά σε κοντινή απόσταση εντός της περιοχής διαμονής.

Αποτέλεσμα εικόνας για lockdown αθηνα

Περιορισμός μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, ακόμη και εντός ορίων Αττικής

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» λόγω αυξημένου ιικού φορτίου δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει προς το παρόν για την Αττική. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως να προκαλούν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία πλέον, αν και δεν φαίνεται να προκρίνεται, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, για το Σαββατοκύριακο ακόμη και εντός των ορίων της Αττικής.

Την Παρασκευή η συνεδρίαση των λομωξιολόγων και οι ανακοινώσεις

Αύριο Παρασκευή θα λάβει χώρα και η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και από την κυβέρνηση αναμένουν την εισήγησή τους προκειμένου να λάβουν τις όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα, στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να θωρακιστεί η κοινωνία από ένα πιθανό τρίτο κύμα, καθώς και να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown.