Σοκ στην Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε ξενοδοχείο (Εικόνες & Video)

Ήταν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, όταν ισχυρότατη έκρηξη κυριολεκτικά ισοπέδωσε  το πολύ γνωστό και μεγάλο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά και συγκεκριμένα στην γραφική περιοχή Πέτρα.

Αυτό είναι το ξενοδοχείο που ισοπεδώθηκε στην Καστοριά:

Ξενοδοχείο στην Καστοριά

Η έκρηξη, σύμφωνα με το oladeka.com, ήταν εξαιρετικά δυνατή και όπως δείχνουν και οι εικόνες, στο σύνολό του, το κτίριο του ξενοδοχείου ισοπεδώθηκε. Κυριολεκτικά το τετραώροφο κτίσμα καταστράφηκε συθέμελα. Λειτουργούσε δε, με δεξαμενές υγραερίου.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστά τα αίτια της ολοσχερούς καταστροφής του ξενοδοχείου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσάμης, Ξενοδοχείο, Καστοριά, Έκρηξη, Ισοπέδωση, Θέα, Λίμνη

Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα από την εκκωφαντική έκρηξη που αιφνιδίασε σε μεγάλη ακτίνα, ενώ η σκόνη τύλιξε ολόκληρη την πόλη. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Δείτε εικόνες και Video από το σημείο της έκρηξης:


Προς το παρόν η αστυνομία για λόγους ασφαλείας έχει αποκλείσει την περιοχή. Επίσης, απέκλεισε τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Ξενοδοχείο ισοπεδωμένο από έκρηξη

Η ανταπόκριση της ΕΡΤ, από το σημείο της ολοσχερούς καταστροφής το πρωί:

Διαλυμένο ξενοδοχείο από έκρηξη

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό και δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.

Ασθενοφόρο σε δρόμο στην Καστοριά

Η ξενοδοχειακή μονάδα κατέρρευσε μετά την ισχυρή έκρηξ

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», ήταν δυναμικότητας 80 κλινών, (75 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και 5 σουίτες), ενώ θεωρείτο εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς.

Η προνομιακή θέση του τετραώροφου ξενοδοχείου στις όχθες της λίμνης, εξασφάλιζε στους ενοίκους πανοραμική θέα προς την όμορφη ακριτική πόλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσάμης, Ξενοδοχείο, Καστοριά, Έκρηξη, Ισοπέδωση, Θέα, Λίμνη

Το εβληματικό για την Καστοριά ξενοδοχείο λειτουργούσε από την δεκαετία του ’70

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Το πρώτο μάλιστα για την γραφική πόλη της Καστοριάς.

Ξεκίνησε να χτίζεται το 1973 και λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συγκεκριμένα το 1978. Συνδέθηκε στις συνειδήσεις ντόπιων και επισκεπτών, με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε έτσι γνωστός προορισμός για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ήταν χτισμένο στις όχθες της λίμνης Καστοριάς με άπλετη θέα προς την γραφική πόλη.

Όπως δήλωσε συγκλονισμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν ήταν μόνο ένα στολίδι για τους επισκέπτες της πόλης αλλά κι ένας εμβληματικός χώρος για τους Καστοριανούς καθώς στις τεράστιες αίθουσές του πραγματοποιούνταν κάθε είδους κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έρευνα για τα αίτια της σοκαριστικής καταστροφής του ξενοδοχείου, διενεργούν η Πυροσβεστική και η αστυνομία.