Επίθεση με τρικάκια στο γραφείο της Ν. Κεραμέως (εικόνες)

Επίθεση με απειλητικά τρικάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι, αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Με αφορμή το συμβάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία.

Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».

Μετά την επίθεση στο γραφείο της, η Ν. Κεραμέως σε ανάρτησή της στο Τwitter, μεταξύ άλλων,τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιου που αξίζει στα παιδιά μας».

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

«Παρέμβαση» απόψε στο πολιτικό μου γραφείο …από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας».