«Συναγερμός» σε Πατήσια, Κυψέλη και κέντρο Αθήνας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, προτείνει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημίας του κορωνοϊού, αναφερόμενος παράλληλα και στις περιοχές όπου βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο καθηγητής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».

Υποστήριξε μάλιστα ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως ειδικά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε Πατήσια,  Κυψέλη και κέντρο Αθήνας

Όπως είπε ο κ. Σύψας, περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Επανέλαβε δε ότι όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.