Σκέψεις να μην χορηγείται ο εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

Οι συσκέψεις από κυβέρνηση και ειδικούς, για την πορεία των εμβολιασμών είναι συνεχείς, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκεται η χρήση και η δράση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών, ζητήματα που διερευνώνται, πάντα σε συνεργασία με τους επιστήμονες, καθώς η αποτελεσματικότητά του αμφισβητείται.

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει πιθανότατα σε αλλαγή του εμβολιαστικού πλάνου, όσων αφορά το συγκεκριμένο εμβόλιο, από το οποίο αναμένεται να λάβουμε μέχρι και τον Μάρτιο περισσότερες από 200.000 δόσεις.

Σκέψεις να μην κάνουν εμβόλιο της AstraZeneca οι άνω των 65 ετών-Το εμβόλιο  θα χορηγείται σε νησιώτες κάτω των 65 ετών - Δημοκρατική της Ρόδου

Το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγείται σε νησιώτες κάτω των 65 ετών και επαγγελματίες πρώτης γραμμής

Εξετάζεται η χορήγηση του σε όσους είναι κάτω από τα 65 έτη και ο προγραμματισμός για το συγκεκριμένο εμβόλιο να έχει γεωγραφικά και επαγγελματικά κριτήρια. Θα μπορούσε, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συζητήσεις, να χρησιμοποιηθεί για τους εμβολιασμούς στα νησιά όπου πραγματοποιούνται οριζόντια ή να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο όσοι υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ή εργαζόμενοι σε επαγγέλματα πρώτης γραμμής, οι οποίοι και έρχονται σε επαφή με μεγάλες ομάδες πληθυσμού.