Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράλη ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους ψαράδες

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη ζητά από τις εισαγγελικές αρχές και το Λιμενικό να προχωρήσει στην άρση απορρήτου των τηλεφώνων ψαράδων της περιοχής, οι οποίοι σταθμεύουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Ερέτριας, πολύ κοντά στο σημείο δηλαδή όπου εντοπίστηκε νεκρός ο πρώην υπουργός στις 24 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τρίτης, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην εισαγγελία Χαλκίδας, μέσω των συνηγόρων της.

Μέσω της διαδικασίας αυτής η οικογένεια ελπίζει να συγκεντρώσει στοιχεία τις κινήσεις των ψαράδων, τη μοιραία για τον 78χρονο Σήφη Βαλυράκη μέρα της 24ης Ιανουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από τις 11π.μ. έως τις 2 μ.μ. της Κυριακής 24 Ιανουρίου, συνολικά έξι επαγγελματικά σκάφη απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας, παρά τα όσα αντίθετα δήλωσαν οι ψαράδες ενώπιον του Λιμενικού.

Σχηματισμός δικογραφίας για ψευδορκία

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα η τοπική λιμενική αρχή, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 50 καταθέσεις σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχημάτισε δικογραφία για ψευδορκία σε βάρος δύο ψαράδων.

Εξεταζόμενοι στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση, και οι δύο αρνήθηκαν ότι είχαν πάει για ψάρεμα το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, από την εικόνα ενός drone προέκυψε ότι οι βάρκες τους, το επίμαχο διάστημα, δεν βρίσκονταν στο λιμάνι της Ερέτριας.