Μ. Θεμιστοκλέους για εμβόλια: Οι πολίτες δεν μπορούν να διαλέξουν ποιο θα κάνουν

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην εκπομπή Live News ανέφερε ότι «βλέπουμε βελτίωση των παραδόσεων, ενώ το β’ τρίμηνο του έτους θα έχουμε στα χέρια μας περισσότερα εμβόλια, καθώς θα λάβουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και νέες εταιρείες».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα είναι αναμενόμενη από τις Αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με τους ειδικούς θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα προχωρήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας και περιορισμού του κορωνοϊού.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς εκτίμησε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται στο επόμενο διάστημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι ευελπιστούν ότι θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών πριν τους καλοκαιρινούς μήνες.

2.000.000 εμβόλια εντός του πρώτου τριμήνου στη χώρα μας

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, υπολογίζεται ότι στο α’ τρίμηνο θα φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 2.000.000 εμβόλια, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στις μονάδες υγείας.

Όσον αφορά τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου που θα κάνει κάποιος πολίτης, ο κ. Θεμιστοκλέους κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να διαλέξει το εμβόλιο που θα κάνει. «Όλα τα εμβόλια τα αντιμετωπίζουμε ως ένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.