Αυξάνονται τα κρούσματα των υγειονομικών στο Νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας - Κλείνουν χειρουργεία

Σε υπερεστία μετάδοσης κορωνοιού εξελίσσεται το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς. Αρχικά είχαν εντοπιστεί 11 νοσηλευτές και γιατροί με κορωνοιό και σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν μολυνθεί πολύ περισσότεροι, ίσως και 55 άτομα.

Κρούσματα εντοπίστηκαν και στο χώρο των χειρουργείων και γι αυτό το λόγο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, αποφάσισε την κάλυψη μόνο των επειγόντων χειρουργικών περιστατικών από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου σε 2 χειρουργικές αίθουσες.
Μιλώντας στο Mega o κ. Γ. Καρβέλης απηύθυνε έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί τονίζοντας πως υπάρχουν κενά ραντεβού τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί το 60% των υγειονομικών ενώ στο νοσοκομείο της Πάτρας το 44% του υγειονομικού προσωπικού.

Ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο της Πάτρας έκανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας χαρακτηριστικά “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”.

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι, έμπαινε όποιος ήθελε

«Απαράδεκτα αυτά που προσάπτουν στους υγειονομικούς που κόλλησαν τον μεταλλαγμένο ιό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του:

“Για να μη χαλάσει το αφήγημα της κυβέρνησης, για τα λάθη και τις παραλείψεις του συστήματος, φταίνε οι υγειονομικοί. Το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ήταν ξέφραγο αμπέλι. Έμπαιναν οι συνοδοί όποτε ήθελαν χωρίς έλεγχο. Συνοδοί και ασθενείς έμπαιναν χωρίς τεστ κορωνοϊού.

Έτσι γέμισε κορωνοϊό η παθολογική κλινική. Κανένα μέτρο από τη διοίκηση. Η διασπορά συνεχίζεται και σε άλλες κλινικές. Έχασε τη ζωή της μία νέα γυναίκα. Αλήθεια έγινε έλεγχος στους συνοδούς και ασθενείς που κόλλησαν κορωνοϊό να δούμε αν πάσχουν από το μεταλλαγμένο ιό. Ή φταίνε και αυτοί που δεν έκαναν το εμβόλιο επειδή δεν ήρθε η σειρά τους. Δεν έχουμε εικόνα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας καθ’ οτι τα εργαστήρια στα Νοσοκομεία δεν έχουν δυνατότητα τέτοιων αναλύσεων. Μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται σε δύο εργαστήρια που έχουν τέτοια δυνατότητα σε όλη τη χώρα.

Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς. Άλλα σχεδίαζαν, άλλα γίνονται με τα εμβολιαστικά κέντρα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να πουν: το δάσκαλε που δίδαξες και λόγο δεν εκράτεις.

Στο εν λόγω Νοσοκομείο στη Πάτρα είχαν εμβολιαστεί κάποιοι τη πρώτη δόση και κόλλησαν όπως και σε πολλά Νοσοκομεία. Πολλοί συνάδελφοι, τις πρώτες ημέρες, μετά τη δεύτερη δόση, δεν έχουν ακόμη ικανό αριθμό αντισωμάτων.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων κατηγορούν τους υγειονομικούς που μέχρι χθες χειροκροτούσαν.

Πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί δόθηκε μία ημέρα προθεσμία να δηλώσουμε εγγράφως συμμετοχή στον εμβολιασμό. Όσοι είχαν νοσήσει αποκλείστηκαν. Ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία είναι πάρα πολλοί. Οι Συνάδελφοι αυτοί, τώρα καλούνται να κάνουν έλεγχο αντισωμάτων, πληρώνοντας από τη τσέπη τους την εξέταση και εάν δεν έχουν αντισώματα εγγράφονται στη πλατφόρμα και θα εμβολιασθούν με το γενικό πληθυσμό. Σε ένα χρόνο και βάλε……

Πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα των Νοσοκομείων, τους ζητάνε να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Συνάδελφοι που δεν πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό μέσα σε μία ημέρα και όσοι ήταν επιφυλακτικοί είχαμε διαβεβαιώσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα δοθεί νέα δυνατότητα συμμετοχής. Δεν δόθηκε ποτέ….. Επιθυμούν τώρα να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους λένε να εγγραφούν στη πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Επειδή δεν είμαστε άνω των 80 ετών θα εμβολιασθούμε σε ένα χρόνο. Κάποιοι εμβολιάστηκαν με την 6η δόση. Το ποσοστό συμμετοχής είναι στο 45 με 50%.

Εάν δοθεί δεύτερη ευκαιρία η συμμετοχή θα είναι καθολική.

Λίγο περισσότερο του 50% είναι η συμμετοχή στους γιατρούς και λιγότερο στις άλλες ειδικότητες. Παρόμοια ποσοστά και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Πως φταίνε οι υγειονομικοί για τον μεταλλαγμένο ιό. Που τον βρήκαν αφού οι ασθενείς του νοσοκομείου που κόλλησαν υποτίθεται δεν πάσχουν από τους μεταλαγμένους ιούς.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστηκαν, τώρα θέλουν να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους στέλνουν να εγγραφούν στη Πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Σε ένα χρόνο. Τι μας κάνουν; Μας τιμωρούν; Και μετά λένε ότι φταίμε. Ντροπή επιστήμονες, ειδικοί να περνούν μια καρέκλα εκ δεξιών του υπουργού και να εκστομίζουν λέξεις χειρότερες των πολιτικών”.