Συγκλονίζει η Τζένη Μπότση: Βιώσαμε τη σεξουαλική παρενόχληση 14 γυναίκες

Η ηθοποιός Τζένη Μπότση βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ και περιέγραψε αναλυτικά τη στιγμή που υπέστη σεξουαλική παρενόχληση.

Υπενθυμίζεται ότι ότι πριν από λίγες ημέρες οι ηθοποιοί Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Το 1994 είχα τελειώσει τη σχολή. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε να πάω σε κάποιο θέατρο για να δούμε ένα έργο. Ήταν ένας λαμπερός πρωταγωνιστής και η χαρά μου ήταν μεγάλη. Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου γιατί μου είπε ότι γίνονταν έργα στο θέατρο. Εκεί έγινε η ακρόαση και κάποια στιγμή μου είπε να πω κάποια χυδαία λόγια.

Τον ένιωσα πολύ κοντά μου

Μάλιστα μου είπε ότι το έργο θα διασκευαζόταν. Δίστασα και μου είπε να το σκεφτώ. Έφυγα, το σκέφτηκα και πήγα πάλι στο ίδιο μέρος. Μου ζητήθηκε να φοράω φούστα. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα πολύ κοντά μου και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοικανοποιούνταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, έκλαιγα. Ήμουν 22 ετών.

Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσα να φύγω. Οπότε ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και μετά έφυγα. Δεν το είπα σε κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Γιατί δεν θα με αφήναν ξανά να ασχοληθώ με το θέατρο. Στη μόνη που το είπα ήταν στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι, λίγες ημέρες μετά.

Την είχε πάρει και αυτήν τηλέφωνο και της είχε ζητήσει να κάνει και μαζί της μία οντισιόν. Και γύρισα και την κοίταξα και της είπα να μην πάει. Αυτή η κοπέλα πριν από λίγες ημέρες μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε: “Σε ευχαριστώ που με προστάτευσες”. Είναι η μόνη κοπέλα που κατάφερα να προστατεύσω και γι’ αυτό βγαίνω τώρα» ανέφερε συγκινημένη η ηθοποιός.

Μετά το συμβάν ήμουν σχεδόν επιθετική

Στη συνέχεια, η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι πρώτα ανοίχτηκε στο φιλικό της περιβάλλον. «Μετά από αυτό το συμβάν, ήμουν κουμπωμένη σε όλες τις ακροάσεις. Ήμουν ετοιμοπόλεμη. Ήμουν σχεδόν επιθετική. Μέχρι που κάποια στιγμή μου το είπε και ένας σκηνοθέτης. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου. Έκανα ψυχανάλυση. Προσπάθησα να το παλέψω. Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να το πω. Τουλάχιστον να το μοιραστώ με τους φίλους μου. Κάπως έτσι ξεκίνησα να το λέω».

Μέχρι στιγμής είμαστε 14 γυναίκες ηθοποιοί- Η Σοφία Μπεκατώρου μας άνοιξε ένα δρόμο

Η ίδια ανέφερε παράλληλα ότι ήταν κάτι που ήθελε να το κοινοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια. «Είχα καταλάβει ότι δεν το είχε κάνει μόνο σε εμένα, αλλά ότι υπήρχαν κι άλλες γυναίκες. Έχω βρεθεί σε μάζωξη ηθοποιών και έχω ακούσει την ίδια ιστορία από μία κοπέλα που δεν την ήξερα. Κατάλαβα ότι αυτό γίνεται συνέχεια. Σκεφτόμουν ότι αυτό πρέπει να μαζευτούμε και να το πούμε. Δεν είχα το θάρρος. Ζητώ συγγνώμη απ’ όλα τα κορίτσια μετά από εμένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. Πραγματικά θέλει πολύ θάρρος. Κι αυτή τη στιγμή θέλει θάρρος γι’ αυτό που κάνω. Ταραζόμαστε όλες. Και οι 14 γυναίκες ηθοποιοί.

Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που τις ξέρω και νιώθουμε σαν να μιλάμε με την αδερφή μας ή με έναν πολύ δικό μας άνθρωπο. Συγκινούμαστε και κλαίμε. Θέλουμε να σταματήσει πλέον. Φτάνει πια. Κάθε μορφή βίας. Δεν το θυμήθηκα τώρα. Δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη Σοφία Μπεκατώρου. Έχει κάνει μεγάλο καλό. Μας άνοιξε έναν δρόμο και αδράξαμε την ευκαιρία. Ακόμα και στην αρχή είχαμε τις αμφιβολίες μας, αλλά είπαμε πάμε».