Ποιος είναι ο αγνοούμενος πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους (Εικόνες)

Συνεχίζονται με μεγάλη αγωνία σήμερα Δευτέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το στίγμα του οποίου αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ο νεαρός εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο της Egnatia Aviation ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχίμ και είναι 32 ετών.

αεροσκάφος πιλότος αγνοείται Ζαγόρι

Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020 και η όπως όλα δείχνουν μοιραία πτήση της Κυριακής, θα ήταν η τελευταία, προτού λάβει την πιστοποίησή του.

Το σχέδιο πτήσης προέβλεπε, πως θα πετούσε για λίγα λεπτά πάνω από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και κατόπιν θα επέστρεφε για προσγείωση στην Κοζάνη.

30 Ιρακινοί πιλότοι έχουν σπεύσει και συνδράμουν στις αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Στο σημείο έφτασαν περίπου 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου χειριστή από την ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη και απευθύνεται κυρίως σε χειριστές από τη Μέση Ανατολή.

Μετά από συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, συμμετέχουν στις έρευνες στην περιοχή. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν, να πετάξουν εναέρια μέσα.

Θρίλερ με τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Οι έρευνες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και του δύσβατου της περιοχής, αποδείχθηκαν άκαρπες χθες, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νύχτα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι διασώστες και η Πολεμική Αεροπορία θα συνέχιζαν τις έρευνες μόλις το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες στο σημείο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον εντοπισμό του αεροσκάφους παρέμειναν στην περιοχή τη νύχτα, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και το Super Puma που χθες λόγω καιρού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει νυχτερινές πτήσεις.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν από το ίδιο σημείο όπου σταμάτησαν, απέναντι από τις Καρυές στη θέση Παναγιά και επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι, στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μηλιωτάδες, Καβαλλάρι και Ανθρακίτης.

Το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφος – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Έως τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου.

Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μιλίων βορειοανατολικά από τα Ιωάννινα.

Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες, στις οποίες συμβάλλουν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η Πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα πάντα με τα τοπικά ΜΜΕ, στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν από την απόκτηση του πτυχίου του. Επρόκειτο να κάνει μια βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.