Μεγάλη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (Εικόνες)

Μεγάλη συμμετοχή και συνωστισμός δυστυχώς στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που έγινε από τη μία το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

συνωστισμός πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που έγινε σε ένδειξη αντίθεσης και έντονης διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και κυρίως σε ό,τι αφορά στη διάταξη για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και την κατάργηση των λεγόμενων “αιώνιων φοιτητών”, καθώς οι συγκεκριμένοι, δεν δικαιούνται πάσο, δωρεάν βιβλίων και άλλων φοιτητικών παροχών και επομένως δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον τομέα της Παιδείας στην χώρα.

συνωστισμός πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές» οι φοιτητές αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ενώ καλούν το υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

Όπως κατέγραψε πάντως, ο φωτογραφικός φακός, παρότι οι συγκεντρωμένοι, είχαν στο σύνολό τους, φροντίσει να φορούν τις μάσκες τους, δεν ήταν πάντα δυνατόν να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

συνωστισμός πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Αθήνα

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, άνω των 100 ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, και ενώ η Αθήνα βρίσκεται ένα βήμα προτού “κοκκινίσει” ξανά  και μπει σε ακόμα σκληρότερο lockdown.

 

Φωτογραφίες: Intime p.a. &  Eurokinissi