Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα - 22 πλέον οι «κόκκινες» περιοχές

Βαθιά προβληματισμένα, αλλά και αποφασισμένα να προτείνουν στην κυβέρνηση αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας ένα τρίτο καταστροφικό κύμα, είναι στο σύνολό τους, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζουν στις επτά το βράδυ.

Ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων αλλά και ειδικότεροι επιδημιολογικοί παράγοντες που θα εξεταστούν σήμερα, είναι τα δεδομένα που θα καθορίσουν και τις επόμενες αποφάσεις. Η περίοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», του κορωνοϊού, που επελαύνει, ενώ ευνοείται και από τις καθυστερήσεις των εταιρειών στις παραδόσεις εμβολίων.

Στις 22 έφτασαν οι «κόκκινες» περιοχές σε όλη τη χώρα

Η επιδημία τρέχει με τέτοιους ρυθμούς και η σημερινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων, που έχει οριστεί για τις 19:00, αναμένεται να προετοιμάσει το επιδημιολογικό report που θα κατατεθεί αύριο Παρασκευή στην επιτροπή που θα συνεδριάσει με όλα της τα μέλη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όπου οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα και εξέφρασαν ανησυχίες, όχι μόνο για την Αττική αλλά για 22 συνολικά περιοχές στην Ελλάδα, που έφτασαν στο κόκκινο, κάνοντας τους ειδικούς να μην προλαβαίνουν να εκδίδουν επικαιροποιημένες προτάσεις, για τα μέτρα ανάσχεσης της υψηλής μεταδοτικότητας της Covid-19.

Εξετάζεται ακόμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κλείνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές.

Υπενθυμίζεται πως και η Αττική βρίσκεται πλέον μια ανάσα προτού γίνει «κόκκινη» και όπως έχουν δηλώσει οι λοιμωξιολόγοι, εάν η Αττική που συγκεντρώνει τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, μπει στο «κόκκινο» θα πρέπει πλέον να υπάρξει σημαντικός περιορισμός της κυκλοφορίας, με το ενδεχόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας  από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί», να είναι ολοένα και πιο πιθανό. «Όλα θα εξαρτηθούν από τον σημερινό και αυριανό ρυθμό των κρουσμάτων», επισημαίνει η επιτροπή ειδικών επιστημόνων.