Ο Κ. Μπακογιάννης συγκινεί με μια ιστορία για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος

Μία ιδιαιτέρως συγκινητική ιστορία για το Ολοκαύτωμα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε έναν 93χρονο άνδρα από την Άρτα, που συστήθηκε ως «απόφοιτος του Άουσβιτς», και συμμετείχε σήμερα στην τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, τονίζοντας ότι ήταν τιμή του που τον γνώρισε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Ο Ισαάκ Μιζάν είναι 93 ετών. Είναι από την Άρτα και συστήθηκε ως «απόφοιτος του Άουσβιτς». Εκεί όπου δολοφονήθηκαν οι δύο αδελφές του και οι δύο γονείς του. Στο Ολοκαύτωμα που σφαγιάσθηκαν 60.000 Έλληνες Εβραίοι και εκατομμύρια συνάνθρωποι μας. Συμμετείχε καθιστός σήμερα στην τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, αψηφώντας το κρύο και τον φόβο του κορωνοϊού.

Τη στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, ο κύριος Μιζάν έπιασε τα μπράτσα του αμαξιδίου και σηκώθηκε όρθιος. Ευθυτενής και αγέρωχος. Αυτός, το ανάστημα του, η αξιοπρέπεια του, η πίστη του, το μεγαλείο του. Ανατρίχιασα. Είναι τιμή μου κύριε Μιζάν που σας γνώρισα και που θα μπορώ να μιλήσω για εσάς στα παιδιά μου».