Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε σήμερα, κατά του προπονητή που κατηγορείται ότι βίασε αθλήτρια ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν μόλις 11 χρόνων.

Ο 38χρονος σήμερα προπονητής συνελήφθη στην Σάμο, όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης για βαρύτατες κατηγορίες που φέρεται να τέλεσε πριν από 9 χρόνια.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκο Στεφανάτο, από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, ως πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη για τον βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η κα Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης της με την 20χρονη σήμερα αθλήτρια.

Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη σήμερα και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία αμέσως μόλις φθάσει από τη Σάμο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: Βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Πριν από την έκδοση του εντάλματος, κατέθεσαν τόσο η 20χρονη αθλήτρια όσο και οι γονείς της ενώπιον του κ. Στεφανάτου, κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Επισημαίνεται ότι ο προπονητής σε δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με την 11χρονη αθλήτρια, την οποία, κατά τα λεγόμενά του ήθελε να παντρευτεί, καθώς έβλεπε «ένα κορίτσι που είχε βάση να κάνει ωραία οικογένεια».