Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, εισηγούνται οι ειδικοί - Μόνο τα Γυμνάσια στις "κόκκινες" περιοχές

Σε εισήγηση να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια όλη της χώρας προχωρούν  οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδριάζουν αυτήν την ώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, εισηγούνται να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια, γεγονός που ενισχύει την ανησυχία των μαθητών, που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές και διαμένουν στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές, όπου τα Λύκεια προς το παρόν και βάσει της εν λόγω εισήγησης, θα παραμείνουν κλειστά και με την διδασκαλία να γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών δεν ετέθη καν στη συζήτηση της επιτροπής ειδικών, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά δε, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, το άνοιγμά τους μετατέθηκε για μια εβδομάδα μετά.

Το θέμα των πρακτορείων θα συζητηθεί εκ νέου άλλωστε την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως εάν είναι εφικτό να δοθεί το έναυσμα  για άνοιγμα την 1η Φεβρουαρίου και για αυτά.

Παρατείνονται πιθανότατα τα ισχύοντα μέτρα και για μετά τις 25 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, τα μέτρα για την πανδημία ισχύουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, όμως όπως όλα δείχνουν αυτά αναμένεται να παραταθούν.

Κι αυτό καθώς παρότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας καλυτερεύει αισθητά, τα δεδομένα δεν είναι τέτοια αυτή τη στιγμή, ώστε να επιτρέψουν στους ειδικούς να εισηγηθούν την ολική άρση του lockdown. Για κάτι τέτοιο είναι πολύ νωρίς.

Επομένως, απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, μετακινήσεις με SMS, μάσκες τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η αναστολή λειτουργίας της εστίασης (λειτουργεί ως γνωστόν μόνο το take away), παραμένουν μέχρι νεωτέρας.

Την ίδια ώρα, οι νυχτερινές μετακινήσεις θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται από τις 21:00 έως τις 05:00 και τις συγκεκριμένες ώρες οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους εργασίας ή για λόγους υγείας, και πάντα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σήμερα  Παρασκευή 22 ανουαρίου 2021, στις 18:00 στο πλαίσιο της τακτικής απογευματινής ενημέρωσης για την διασπορά του νέου κορωνοϊού,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.