Σοκάρει η αθλήτρια ιστιοπλοΐας που βιάστηκε στα 11 της χρόνια: «Βιασμός με όλο το νόημα»

Η αθλήτρια ιστιοπλοΐας, το όνομα της οποίας συμπεριλαμβάνεται στην κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, «σπάει» τη σιωπή της και μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών από τον προπονητή της.

Μπροστά στην κάμερα του OPEN TV μίλησε για το  περιστατικό, για το οποίο θα κληθεί άμεσα να καταθέσει καθώς το σχετικό αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, παρά την έλευση δέκα ετών.

Η ίδια ήρθε σε επικοινωνία με τη Σοφία Μπεκατώρου, επισημαίνοντας ότι αρχικά δεν είχε πρόθεση να μιλήσει, ωστόσο πήρε την απόφαση να μοιραστεί αυτό που της συνέβη. «Έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», τόνισε.

«Βιασμός με όλο το νόημα»

«Ήταν βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου. Ήμουν 14 ετών όταν το είπα. Δεν άντεχα άλλο. Έπρεπε να βρω το θάρρος να το πω. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», ανέφερε μεταξύ άλλων η 20χρονη πλέον αθλήτρια και μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Σημείωσε μάλιστα ότι είχαν ζητήσει τη λήψη περιοριστικών μέτρων: «Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό», ανέφερε η 20χρονη ως προς το ζήτημα αυτό.

Δέχτηκα πόλεμο από τον Ναυτικό Όμιλο

Καταγγέλλει επίσης ότι δέχθηκε πόλεμο από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίον άνηκε, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου».

Κλείνοντας, κατέστησε σαφές ότι έχει φτάσει σε μία ηλικία που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. «Δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι’ αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση».