ΗΠΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα προσευχηθεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως εκπρόσωπος της Ορθοδοξίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την Προεδρική Επιτροπή να προσευχηθεί στην ψηφιακή προσευχή που θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών για την προεδρική ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

 

Ο νέος πρόεδρος θα συμμετέχει στη ψηφιακή εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον. Η συγκεκριμένη διαθρησκευτική λειτουργία είναι μια παράδοση που χρονολογείται από την ορκωμοσία του Τζορτζ Ουάσιγκτον, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα εκπροσωπήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και θα προσευχηθεί για τους πιστούς των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του, ο κ. Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι «είναι ξεχωριστή τιμή να έρθουμε σε επαφή με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την χώρα και να προσευχηθούμε στον ελεήμων και στοργικό Θεό μας για τον νέο μας πρόεδρο και την νέα μας αντιπρόεδρο. Αυτή η σεβάσμια παράδοση είναι ένα παράδειγμα για το πως μπορούμε να ενωθούμε ως έθνος προσευχόμενοι για τους εκλεγμένους ηγέτες μας. Συμμετέχοντας στις μεσιτείες μας με άλλους Αμερικανούς διαφορετικών πεποιθήσεων και παραδόσεων, επιβεβαιώνουμε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της αμερικανικής δημοκρατίας ως τόπου ελευθερίας συνείδησης και πίστης. Ας προσευχηθούμε όλοι για την υγεία και την επιτυχία του νέου προέδρου και της αντιπροέδρου μας, ώστε η χώρα μας να επουλωθεί και να ενωθεί».

Η προσευχή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ. Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bideninaugural.org/watch/ και https://cathedral.org/.