Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Ροζάκης, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής της Νέας Σμύρνης και η σορός θα αποτεφρωθεί, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα,  μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση από το χώρο μας ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου μας ο Γιάννης Ροζάκης έφυγε από κοντά μας ένας ηθοποιός που τίμησε το ελληνικό θέατρο με τους σπουδαίους ρόλους που έπαιξε σε πολύ σημαντικούς θιάσους… Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας» έγραψε ο ηθοποιός.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ροζάκη

Το πραγματικό επώνυμο του ηθοποιού ήταν Ξυγκάκης και γεννήθηκε στα Χανιά το 1939.

Ο Γιάννης Ροζάκης, τελείωσε το 1962 τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έκτοτε είχε παίξει σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η τελευταία του παράσταση στο σανίδι ήταν το 2012/2013 με την ερμηνεία του Γκούσταφ Κρουπ στο «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» του Γιουκίο Μίσιμα, υπό τη σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη.

Επαγγελματικά πρωτόπαιξε στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο «Θυμέλη», με το θίασο Ανδρέα Φιλιππίδη-Νανάς Σκιαδά-Λίλης Παπαγιάννη-Χρήστου Πάρλα, με πρώτο έργο το «Βαθιά γαλάζια θάλασσα» του Τέρενς Ράτιγκαν. Από τότε, ηθοποιός με τάλαντο, εκφραστικός, συγκινητικός αλλά και αστείος, με άψογο λόγο και εξαιρετική κίνηση, δεν σταμάτησε χειμώνα-καλοκαίρι: έπαιξε τρίτους, δεύτερους και πρώτους ρόλους, πάντα με συνέπεια, ξεχωρίζοντας, σε πολλούς θιάσους.

Έκανε κινηματογράφο και έπαιξε, μεταξύ άλλων, τον καθηγητή στο «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, έκανε τηλεόραση και ραδιόφωνο ενώ δίδαξε, για αρκετά χρόνια, υποκριτική στην «Δραματική Σχολή Αθηνών» του Γιώργου Θεοδοσιάδη, την alma mater του. Το 2018 έκανε μια έκθεση στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού της Νέας Σμύρνης