Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη της Σ. Μπεκατώρου-Ανοίγουν σιγά σιγά κι άλλα στόματα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία αποφάσισε να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Iστιοπλοϊκής Oμοσπονδίας, πριν από 23 χρόνια.

Η Ολυμπιονίκης κατά τη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση της και το γεγονός αυτό φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή για μία σειρά από αποκαλύψεις και άλλων αθλητριών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Μετά την Σοφία Μπεκατώρου, σε αποκαλύψεις προχώρησαν η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου. Ειδικότερα, η Μάνια Μπίκοφ μέσω της σελίδας της στο Facebook αναφέρθηκε σε μια τραυματική εμπειρία που βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη έναν γιατρό, ο οποίος θα τη βοηθούσε να αντιμετωπίσει τραυματισμό στον ώμο.

Παράλληλα, η Νίκη Μπακογιάννη, ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Ποιο πρόσωπο  κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι  η Σοφία Μπεκατώρου ονομάτισε στον Εισαγγελέα τον άνθρωπο ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας, το άτομο αυτό είναι ο πρώην πλέον αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, Αριστείδης Αδαμόπουλος, καθώς η Ομοσπονδία ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του. Παράλληλα, ο φερόμενος ως δράστης είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της τοπικής Ανατολικής Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της, το απόγευμα του Σαββάτου, η ΝΔ γνωστοποίησε ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Αριστείδη Αδαμόπουλου, μετά τις κατηγορίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  η Ολυμπιονίκης είχε καταθέσει το όνομά του Αριστείδη Αδαμόπουλου στον Εισαγγελέα πριν από περίπου ένα μήνα. Η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο με καταγγελίες κατά της Ομοσπονδίας.

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις

Ενόψει αυτών των εξελίξεων, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα διατάξει τη Δευτέρα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η τροπή και η έκταση που έχει πάρει η υπόθεση οδηγεί τη Δικαιοσύνη να ανοίξει τη δικογραφία προκειμένου να παρακινηθούν κι άλλες αθλήτριες, οι οποίες έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο, να προσέλθουν στις Αρχές και να το καταθέσουν.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Παράλληλα, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, μέσω ανακοίνωσής της, ενημερώνει ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου, δηλώνοντας «συγκλονισμένη από τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου. Αυτονοήτως, και προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου. Ο τελευταίος φέρεται ως ο άνθρωπος τον οποίον η Ολυμπιονίκης μας κατονόμασε στον εισαγγελέα για τα καταγγελλόμενα. Παραλλήλως, ζητήσαμε από τον κ. Αδαμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».