Προσήχθησαν δύο ανήλικοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό

Δύο ανήλικα αδέλφια, ελληνικής καταγωγής, προσήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής ως κύριοι ύποπτοι για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ στον σταθμό μετρό της Ομόνοιας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τους συμβούλεψε πώς να προφυλαχθούν.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο αδέλφια από το Περιστέρι, ηλικίας 15 και 17 ετών. Οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτοποίηση των δύο νεαρών χάρη στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι στο σημείο αυτό αναμένεται η αναγνώριση των φερόμενων ως δραστών από το θύμα της επίθεσης. Οι δύο ανήλικοι αυτή τη στιγμή κρατούνται στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών στην Κυψέλη και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Εφόσον ο σταθμάρχης τους αναγνωρίσει, θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να εκδώσει εις βάρος τους το ένταλμα σύλληψης.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αστυνομικός ειδικός φρουρός, ο οποίος φαίνεται ότι συμβούλεψε τους ανηλίκους πώς να προφυλαχθούν, και ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστηρίζει στην κατάθεσή του ότι δεν κάλυπτε τα δύο ανήλικα αδέρφια, αλλά ότι τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους επειδή γνωρίζονται, αντί όμως να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στις Αρχές.