Δύο εκατ. πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί έως τον Μάρτιο: Εφικτό να είμαστε ασφαλείς το Καλοκαίρι

Τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, θα τεθούν σε λειτουργία τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι δεδομένο πως στην διαδικασία εμβολιασμού θα υπάρχουν αστοχίες και δυσκολίες» ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη ομιλία του στη βουλή. Εκτίμησε, δε, ότι έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί δύο εκατομμύρια πολίτες

«Είναι δεδομένο πως στην διαδικασία εμβολιασμού θα υπάρχουν αστοχίες και δυσκολίες. Το ζήτημα είναι να εντοπίζονται γρήγορα και να λύνονται» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Έως τώρα στην χώρα μας τα προβλήματα είναι μικρά και όλα βαίνουν βάσει του σχεδιασμού. Είναι σημαντικό από όλα τα κόμματα να εκπέμπεται το μήνυμα πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

Τέσσερα νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα

«Εντός του επόμενου μήνα θα τεθούν σε λειτουργία και στην πατρίδα μας τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα έχουν το καθένα από αυτά την δυνατότητα να εμβολιάζει 20.000 πολίτες ημερησίως», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έως τον Μάρτιο θα έχουμε 4.600.000 δόσεις εμβολίων και στο τέλος του πρώτου τριμήνου θα μπορέσουμε να έχουμε εμβολιάσει περί τα 2 εκατομμύρια πολίτες. Ο στόχος έως τις αρχές καλοκαιριού να είναι ασφαλής ο πληθυσμός είναι εφικτός».

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη «να πορευθούμε ενωμένοι και συστρατευμένοι», ενώ επισήμανε πως σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ σημαντική η έννοια της ατομικής υπευθυνότητας

Όπως εξήγησε «είναι αδύνατον να πετύχουμε εάν ο καθένας δεν κάνει αυτό που του αναλογεί. Για αυτό μιλώ για ατομική υπευθυνότητα. Επιμένουμε λοιπόν ότι η έννοια της ατομικής υπευθυνότητας είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από πότε καθώς μπαίνουμε στη φάση της σταδιακής χαλάρωσης. Η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί άλλοθι για πιθανές κυβερνητικές αστοχίες».

Εκτίμησε μάλιστα πως σε λίγες μέρες θα μπορέσει να ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό και για τους πολίτες άνω των 80.