117 ετών η γηραιότερη γυναίκα που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας

Η κυρία Ελευθερία που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού χθες το μεσημέρι, ήταν η έκπληξη που περίμενε την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Νέα Ιωνία.

Η υφυπουργός βρέθηκε στη δομή για να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία και να συνομιλήσει τόσο με τους υπεύθυνους όσο και με τους φιλοξενούμενους. Ανάμεσά στους τελευταίους βρισκόταν και η κυρία Ελευθερία που γεννήθηκε στις 12/04/1903 στη Λευκάδα και περίμενε με ανυπομονησία να αγκαλιάσει και πάλι τα παιδιά της.

Τόσο η γηραιότερη φιλοξενούμενη όσο και όλοι οι άλλοι ωφελούμενοι και το προσωπικό που εμβολιάστηκε δεν εμφάνισαν καμία παρενέργεια. Η υπεύθυνη της δομής ενημέρωσε μάλιστα την υφυπουργό ότι ο θεράπων ιατρός της μονάδας έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας της 117 ετών γιαγιάς της επέτρεπε να εμβολιαστεί κανονικά, πράγμα που η ίδια  επιθυμούσε.

Τώρα η κυρία Ελευθερία περιμένει σε 20 ημέρες να λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου που θα της επιτρέψει να συναντήσει ξανά τα παιδιά της, χωρίς να διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι μόλις 3 μήνες μεγαλύτερη από την κυρία Ελευθερία και ζει στην Ιαπωνία.