O αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας κάνει παραβιάσεις!

Μέχρι σήμερα αυτά που γνωρίζαμε για τις καθημερινές  τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν ο αριθμός των τουρκικών αεροσκαφών που εισβάλουν, το εάν είναι οπλισμένα και οι περιοχές οι οποίες κινούνται.

Η ταυτότητα των Τούρκων πιλότων κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό, ακόμα και η πολεμική μοίρα στην οποία ανήκαν τα αεροσκάφη, σπανίως αποκαλυπτόταν από τους Τούρκους. Όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή (20/2) που το Τουρκικό Κράτος φρόντισε με τον πιο επίσημο τρόπο να παραδεχτεί ότι οι παραβιάσεις δεν είναι έργο θερμοκέφαλων νεαρών χειριστών, αλλά κεντρική επιλογή της τουρκικής ηγεσίας.

Δείχνοντας τον ίδιο τον αρχηγό της τουρκικής αεροπορίας Πτέραρχο Οζτούρκ να πιλοτάρει μαχητικό που κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι Τούρκοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι οι παράνομες, πτήσεις τους στο Αιγαίο είναι απολύτως νομότυπες.

Άλλωστε στο βίντεο που ανέβασαν υποστηρίζουν ότι ο Πτέραρχος Οζτούρκ  «περιπολεί» σε διεθνή εναέριο χώρο, ενώ είναι σαφές ότι έχει προβεί ήδη δε παραβιάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και απροκάλυπτα παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο.