Πάνω από 60.000 ραντεβού μέσα σε 24 ώρες για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού

 

Περισσότερα από 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, προγραμματίστηκαν μέσα σε μία ημέρα μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 56.232 εμβολιασμοί που αντιστοιχεία σε εμβολιαστική κάλυψη του 0,54% του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι κάθε πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του κατά του νέου κορονοϊού covid-19, θα λαμβάνει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό. Στο έγγραφο θα υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Νωρίτερα, την υιοθέτηση από πλευράς Ε.Ε. ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού «προκειμένου να διευκολύνεται η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ζήτησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, στην επιστολή του τονίζει ότι «κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 με τη δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί».