Β. Κοντοζαμάνης: Στο 60% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, επεσήμανε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ κορωνοϊού είναι 60% στην επικράτεια, 60% στην Αττική και 69% στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλους τους τομείς συνεχίζεται.

Ανέφερε μάλιστα ότι σε προηγούμενα έτη στη χώρα μας, την ίδια περίοδο και χωρίς πανδημία, υπήρχαν αναμονές ημερησίως για ΜΕΘ 40 και 50 ασθενών.

«Σήμερα, που βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας δεν χρειάζεται να είναι στην αναμονή προκειμένου να εισαχθεί σε ΜΕΘ», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των διαθέσιμων ΜΕΘ, το πρόγραμμα περαιτέρω ενίσχυσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τις επόμενες ημέρες ανοίγουν νέες κλίνες.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι προχωρά η συνολική ενίσχυση του ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πιθανό νέο τρίτο κύμα. «Άλλωστε, από την αρχή της πανδημίας έχουμε πει ότι σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας τη χειρότερη εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό», κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης.