Εμβολιασμοί & Test στους εκπαιδευτικούς - Το SMS, για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο

Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για τεστ κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς, ενώ από σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και για τους μαθητές άνω των 16 ετών.

Έτσι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, και μαθητές άνω των 16 χρόνων, μπορούν ήδη να μπαίνουν στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/ και να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό και όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη προγραμματιστεί τα πρώτα ραντεβού για σήμερα.

Τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19 εξασφάλισαν για την εκπαιδευτική κοινότητα τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύμπραξη των υπουργείων στοχεύει «στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον».

«Εν όψει της διά ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.

Όπως έγινε γνωστό, η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Πώς θα συνοδεύουν τα παιδιά στα σχολεία οι γονείς -Ο κωδικός για το SMS

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα οι γονείς/κηδεμόνες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να στείλουν SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα οι γονείς στέλνετε:

Επιλογή 4 στο SMS 13033

Σημειώστε πως οι μαθητές πρέπει να φέρουν μαζί, την έγγραφη βεβαίωση