Να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές, οι οποίες θεωρούνται βεβαρημένες λόγω της διασποράς του κορωνοϊού, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα και σε περιοχές όπου τα κρούσματα έχουν οδηγήσει στη λήψη έκτακτων αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, κατά τη συνεδρίαση δεν υπήρξε ομοφωνία ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους για την εισήγησή τους.

Επισημαίνεται ότι σήμερα σε καθεστώς αυστηρού lockdown βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Σημειώνεται ότι στη Σητεία τα σχολεία δεν θα επαναλειτουργήσουν, με απόφαση του δημάρχου.

Διαφωνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσουν κανονικά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων ειδικών και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολείων ελήφθη στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Με βάση την εγκύκλιο που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Επίσης, αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω του συστήματος της τηλεκπαίδευσης.