Λιμενικό για το επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε ελληνικό περιπολικό

Περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω κοντά στα Ίμια, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο σκάφος του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 06-01-2021, στις 10:30 π.μ. στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος του λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τo περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού.

Αναφορά για το περιστατικό γίνεται και στην τουρκική ιστοσελίδα anterhaber.com, με έδρα την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), η οποία υποστηρίζει πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά δύο μίλια πριν από τις νησίδες.

Όπως προκλητικά αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.