Ίσως δεν ανοίξουν Δευτέρα, σχολεία & click away - Εν αναμονή εισήγησης των ειδικών η κυβέρνηση

Δεν είναι δεδομένο το άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων καθώς επίσης και η επαναλειτουργία της αγοράς με click away, όπως αποκάλυψε σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Παρότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανοίξουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και click away την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τον τελευταίο λόγο τον έχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, που συζητά σήμερα την τελική της εισήγηση, επί του θέματος.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα, «εάν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε αυτά δεν θα ανοίξουν…».

Η κυρία Πελώνη εξήγησε ότι την τελική εισήγηση θα την κάνουν οι επιστήμονες και μετά θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία.

Συνεπώς, όπως τόνισε δεν υπάρχουν βέβαιες ημερομηνίες. Όλα είναι υπό αναίρεση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ωρών και των επόμενων ημερών, αλλά και με βάσει τις κρίσεις των επιστημόνων της επιτροπής.

Η τοποθέτηση της κυρίας Πελώνη, αλλάζει βεβαίως τα δεδομένα που είχαμε μέχρι σήμερα και δείχνει ξεκάθαρα τον προβληματισμό που υπάρχει και στην πολιτική ηγεσία για την πορεία των κρουσμάτων, ειδικά για την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχουν ενταθεί οι φόβοι για επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου, στην χώρα μετά και την εορτή των Θεοφανείων, την Τετάρτη.