Ιερώνυμος μετά τη Λειτουργία των Θεοφανίων: Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη

Την τήρηση των προκαθορισμένων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη Θεία Λειτουργία για τα Θεοφάνια στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Σε δηλώσεις του επίσης, που επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες, τόνισε ότι «η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους πιστούς «του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες»,

Η συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό

Σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών την Τρίτη, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε πως συζήτησαν για «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωσή του ότι «πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη».

«Επιπόλαιες κινήσεις»

Υπενθυμμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοιπος, σε επιστολή του προς τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδαος είχε ενημερώσει πως δεν θα πάει τελικά ο ίδιος να τελέσει Αγιασμό των Υδάτων αλλά θα στείλει έναν ιερέα ο οποίος χωρίς να ανακοινωθεί δημόσια θα μεταβεί στη θάλασσα για να αγιάσει τα νερά.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης στους Μητροπολίτες πως έκανε λόγο στον πρωθυπουργό για «επιπόλαιες κινήσεις» οι οποίες οδήγησαν στην κρίση των Θεοφανίων ενώ υπογραμμίζει την «ύπαρξη εχθρών της Εκκλησίας οι οποίοι θέλουν να της χρεώσουν ευθύνες που δεν της αναλογούν».